Miten valitsen näyttötelineen?

Kiinnittämällä näyttösi telineellä parannat työpisteesi ergonomiaa. Saat myös tarvittaessa kaapelit nätisti piiloon ja tilaa työpöydälle. Voit kiinnittää näytön telineen seinään, pöytään tai kattoon.

Jos käytössäsi on tabletti, meiltä löytyy sille sopiva tablettiteline.

Oikean telineen löytämiseksi, sinun tavitsee tietää näytön kiinnityksen VESA-standardi. Ota yhteyttä ja autamme valitsemaan oikean telineen. Tässä on joitain yleisiä ohjeita.

Mikä on VESA-standardi näytön kiinnittämiseen?

VESA-standardit (Video Electronics Standards Association) määrittelevät erilaisia näyttöihin liittyviä ominaisuuksia. VESA:n standardi määrittelee siis myös näytön kiinnittämisen tyypin. Käytännössä tämä tarkoittaa mittoja näytön kiinnittämisessä käytettävien vähintään neljän ruuvin välillä. Se määrittelee niiden paikat toisiinsa nähden. Lisäksi standardissa mainitaan kiinnityksessä käytettävät ruuvit. Kaikki tämä löytyy VESA:n Flat Display Mounting Interface (FDMI) -dokumentista.

Suurin osa näytöistä käyttää VESA:n määrittämiä kiinnitystapoja: MIS-D, MIS-E ja MIS-F. Mikäli olet epävarma oman monitorisi standardista, katso, löytyykö monitorisi takaa merkintä siinä käytetystä VESA-standardista. Mikäli sinulla on tallessa näyttösi käyttöopas, standardi on mainittu siinä. Voit myös syöttää monitorisi tyyppimerkinnän valmistajan sivuilla hakukenttään oikean standardin löytämiseksi.

Nyrkkisääntönä:

  • MIS-B ja C: pienet näytöt; näytön paino pienempi kuin 4,5kg
  • MIS-D: neliönmuotoinen ruuvien asettelu; 75x75mm tai 100x100mm
  • MIS-E: suorakaiteenmuotoinen ruuvien asettelu; 200x100mm
  • MIS-F: suuret näytöt; yleensä 200mm:n kerrannaiset, mutta 300x300mm myös mahdollinen

Mitä vielä otan huomioon?

Valitse telineelle sopiva kiinnityspaikka. Jos kiinnität telineen seinään, ota huomioon kiinnityspaikan kantokyky. Valitse riittävän järeät kiinnikkeet. Voit myös valita pöytään kiinnitettävän telineen. Tai ota käyttöön omalla jalallaan seisova liikuteltava malli. Ota huomioon mahdollisen varren liikeradat ja ergonomia. Vaihtoehtoja on paljon. Autamme mielellään valinnassa.

Katso näyttöjen telineemme tästä. Telineiden valmistaja on esimerkiksi LogiLink.

Harkitse myös muita ergonomiaa parantavia tuotteita.

tech
Paytrail