Varaosahaku >

TUOTTEET

DisplayPort

VESA on määritellyt näyttöliittymille korkeita resoluutioita sekä nopeita virkistystaajuuksia tukevat DisplayPort (DP) -standardit. Se määrittelee liittimen, kaapelin ja tiedonsiirron laitteiden välillä. Tietokoneesi uusi erillinen näyttö tukee todennäköisesti DisplayPort -standardia.

 
Kaapelit

Kaikki DisplayPort -kaapelit ovat yhteensopivia DisplayPort -laitteiden kanssa. Pääsääntöinen ero kaapeleiden välillä on tiedonsiirtonopeudessa. Kaapelit on luokiteltu tiedonsiirtonopeuksien perusteella esim. RBR, HBR, HBR2, HBR3, UHBR10 jne. -luokkaan.

Tämä luokka rajoittaa sitä, kuinka suurta resoluutiota ja virkistystaajuutta kaapeli tukee. Mikäli näyttösi tukee tiettyä virkistystaajuutta ja käytät matalamman nopeusluokan kaapelia, virkistystaajuutesi on pienempi.

Tarkista näyttösi teknisistä tiedoista resoluutio ja virkistystaajuus. Voit yksinkertaisesti valita korkeamman nopeusluokan DisplayPort -kaapelin, jotta saat parhaimman suorituskyvyn näytöltäsi. Useinmiten uuden näyttösi mukana toimitetaan sopiva DisplayPort -kaapeli. Mikäli haluat pidemmän kaapelin, voit valita sopivan nopeusluokan DisplayPort -kaapelien valikoimastamme.

 
DisplayPort -kaapelien tiedonsiirtonopeuksia
DisplayPort -kaapelien tiedonsiirtonopeuksien luokat
Tiedonsiirtonopeuksien luokatTiedonsiirtonopeusDP versioKaapelin VESA -sertifiointi
RBR (Reduced Bit Rate)6.48 Gbit/s1.0RBR DisplayPort -kaapeli
HBR (High Bit Rate)10.80 Gbit/sStandard DisplayPort -kaapeli
HBR2 (High Bit Rate 2)21.60 Gbit/s1.2
HBR3 (High Bit Rate 3)32.40 Gbit/s1.3DP8K DisplayPort -kaapeli
UHBR 10 (Ultra High Bit Rate 10)40.00 Gbit/s2.0
 
Liitin

DisplayPort -liittimen ja Mini DisplayPort -liittimien lisäksi, USB-C -liitin on yleistynyt. USB-C -liittimen kautta käyettävää DisplayPort:ia kutsutaan DisplayPort Alt Modeksi. Tiedonsiirto USB-C -liittimen kautta riippuu siis käytettävästä DisplayPort -standardista. Mikäli joudut kytkemään yhteen eri liittimin varustettuja laitteita, voit käyttää sopivaa USB-C - DisplayPort -adapteria.

 

Sopivatko kaikki USB-C -kaapelit käyttöösi?

Mikäli käytät halpaa kaapelia, se voi olla täysin vääränlainen käyttötarkoitukseensa ja vahingoittaa laitettasi. Kaapeli voi olla erityisen haitallinen kannettavalle tietokoneellesi.

USB-C (aikaisemmin USB Type-C)  -liittimien tarkoitus on korvata tiedonsiirto-, lataus- ja näyttöliittimiä, kuten DisplayPort. Kaikki USB -kaapelit eivät kuitenkaan ole riittävän laadukkaita kaikkiin näihin käyttötarkoituksiin. Esimerkiksi halvemmat USB -kaapelit eivät välttämättä sovellu lataus- tai näyttökaapeleiksi.

Käytännössä voit käyttää kaikkia kaapeleita tiedonsiirtoon.

Mikäli käytät USB-C -kaapeliasi laitteesi lataamiseen tai näyttökaapelina, kaapelin laadun suhteen kannattaa olla tarkkana. Monet USB-C -kaapelit on suunniteltu esimerkiksi vain VGA-tason videolle tai latausteholtaan matalempiin tarkoituksiin. Mikäli käytät tällaista kaapeli kannettavan tietokoneesi lataamiseen, voit vahingoittaa laturia, kaapelia ja kannettavaa tietokonettasi.

 

Mikä on Thunderbolt 3 USB-C?

Thunderbolt 3 -liitin näyttää ulkoasultaan USB-C -liittimeltä. Niitä ei voi erottaa toisistaan. Pääasiassa Thunderbolt 3 -liittimen kautta voidaan suorittaa kaikki samat toiminnot kuin suorittaisit USB-C -liittimen kautta.

Thunderbolt 3 on kuitenkin paljon nopeampi kuin USB-C. Tämä onkin varsinainen ero näiden liitinten välillä. USB-C kykenee 20Gbps nopeuteen ja Thunderbolt 3 40Gbps nopeuteen. Voit kuitenkin kytkeä USB-C -standardin liittimesi Thunderbolt 3 -porttiin ja laitteesi toimii aivan normaalisti. Mikäli sinulla on käytössäsi Thunderbolt 3 -portit, valitse käyttöösi sopiva Thunderbolt 3 USB-C -kaapeli.

tech
Paytrail